Grillade lammracks med capresepotatis

Lammracks är en av mina favoriter när det gäller lamm. Här är en enkel variant med inspiration från Italien.

Svårighetsgrad: Låg

Arbetsinsats: Medel


Portioner: 4 st

Ingredienser

Lammracks

4 st lammracks om 4 ben i varje
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar

Capresepotatis

800 g färskpotatis
4 tomater
2 pkt mozzarellaost (ca 450 g)
2 tsk salt
2 dl färska basilikablad
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja

Sockerärtor

1 pkt sockerärter
Vatten
Salt


Lammracks

Tänd grillen för indirekt grillning. Klotgrill med kol eller briketter ger bäst resultat.

Putsa eventuellt racksen. En liten fettkappa gör inget, den kommer att smälta bort eftersom racksen inte penslas med någon vätska.

Salta och peppra köttet.

Förbered potatisen innan du lägger köttet på grillen.

Grilla indirekt i ca 40 minuter, vänd några gånger. Jag brukar grilla ungefär 20 minuter med köttsidan upp, följt av 10 minuter med köttsidan ner och slutligen 10 minuter med benen mot eller över glöden.

Ta av köttet från grillen och låt vila inslaget i folie i ca 15 minuter.

Capresepotatis

Sätt ugnen på 250°.

Skrapa och skiva potatisen. Skivorna bör vara ca 5 mm tjocka.

Koka potatisen halvmjuk i lättsaltat vatten.

Skiva tomater och ost. Lägg potatis i en smord rostfri form, strö över 1 tsk salt, lägg tomaten ovanpå och placera osten överst.

Skala vitlöken och mixa vitlök, basilika, olivolja och 1 tsk salt.

Droppa blandningen över tomaterna och osten.

Tillaga i ugnen i ca 10 minuter medan köttet vilar.

Sockerärtor

Dra av eventuella trådar från sockerärtorna.

Lägg i lätt saltat vatten i en kastrull och koka upp.

Ta av kastrullen från plattan så fort vattnet har kokat upp och häll av.

Salta sockerärtorna lätt.

Servering

Skär itu racksen längs med benen så att du får ca 16 klubbor.

Lägg upp lammet och sockerärtorna och servera med capresepotatisen.

© 2020 Bakomaten. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång