Gubbröra

Gubbröra är en klassiker som har lika många varianter och recept som det finns kockar.
Detta är min tolkning av kall gubbröra.

Svårighetsgrad: Låg

Arbetsinsats: Medel


Portioner: 8 st

Ingredienser:

250 g ansjovis, alternativt 280 g ansjoviskryddad sill (två burkar)
4 medelstora potatisar (kokta)
4 hårdkokta ägg
2 schalottenlökar
1 röd lök
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
Mald vitpeppar


Så här gör man

Koka potatisen och äggen. Kyl äggen och låt potatisen kallna.

Skala och hacka ägg, potatis, schalottenlök och röd lök.

Hacka ansjovisen (eller sillen). Det gör inget om det kommer med lite spad när man lyfter ur den ur burken.

Lägg de hackade ingredienserna i en skål. Tillsätt crème fraiche, majonnäs, den hackade persiljan och den hackade gräslöken. Blanda väl.

Smaka av med vitpeppar.

Serveras med fördel på en skiva rågbröd, ankarstock eller annat bröd. Prova dig fram till din favorit!

© 2020 Bakomaten. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång