Hühnerschnitzel
Kycklingschnitzel på österrikiskt vis. Naggande god och fantastiskt fräsch med saften från citron och en sallad.

Svårighetsgrad: Medel
Arbetsinsats: Medel
Portioner: 4 st
Ingredienser
Ca 800g delade kycklingbröst
Mjölk
Vetemjöl
1-2 uppvispade ägg
Ströbröd eller panko
Fett till stekning (ister, olja eller olja och smör)
Så här gör man
Om kycklingen inte redan är delad börjar du med att dela den så att du får två relativt tunna delar. Placera delarna en eller två i taget på en skärbräda, eventuellt mellan två bakplåtspapper, och banka dem tunna med antingen en köttklubba, en välkonstruerad kastrull, eller annat tillhygge. Se till att skärbrädan är placerad på ett mycket stabilt och stumt underlag.
När kycklingdelarna är ca 3 mm tunna vänder du dem i mjölk, mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem därefter på medelhög värme. Schnitzeln ska vara gyllenbrun runtom. Placera de stekta schnitzlarna på ett ugnssäkert fat i ugnen på 100° för att hålla dem varma medan du steker färdigt resten av schnitzlarna. Du kan behöva skölja ur pannan mellan stekningarna om fettet blir bränt eller det börjar bli för mycket löst ströbröd i pannan.
Servera schnitzlarna med citronklyftor att pressa över och valfritt tillbehör, såsom grönsallad, pommes frites, stekt potatis eller en god potatissallad.