Kanelbrownies
En klassiker med en twist.

Svårighetsgrad: Låg
Arbetsinsats: Låg
Ingredienser
400 g smör
400 g mörk choklad
(t ex Lindt Excellence 70%)
8 ägg
6 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 tsk kanel
Så här gör man
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret på svag värme.
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll sedan i chokladsmöret och blanda ner det.
Klä en långpanna (40 x 30 cm) med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna och skär i rutor.