Mormors rågskorpor

En gammal specialitet från Blekinge. Detta är inga vanliga skorpor, så låt er inte luras av namnet!

Svårighetsgrad: Låg

Arbetsinsats: Låg med köksmaskin, Medel utan


Portioner: 16 bullar

Ingredienser

2 pkt jäst
100 g smör
1 liter mjölk (min 3 % fett)
¾ dl socker
1½ liter vetemjöl
1½ liter rågsikt
½ tsk salt


Så här gör man

Smält smöret, häll på mjölken och låt det bli fingervarmt. Smula jästen i en stor bunke (eller hushållsassistent/köksmaskin). Strö över salt och socker, häll i lite av degspadet (smörblandningen) och rör om så att jästen löser sig. Häll sedan i resten av degspadet.

Blanda i mjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa i bunken i 30 min. Baka sedan ut till 16 bullar, lägg på två plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 min under duk. Sätt ugnen på 225°. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 min.

Servering

Sätt ugnen på 250°. Dela så många bullar du vill servera och rosta halvorna ett par minuter tills de fått färg. Servera skorporna med smör och valfritt pålägg. Mums!

© 2020 Bakomaten. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång