Moster Ellens Äppelkaka

Den här äppelkakan rör man snabbt ihop och degen behöver bara tryckas ut i en form. 3-4 äpplen räcker, men man kan använda fler. Man kan också byta ut äpple mot rabarber eller något annat om man vill.

Svårighetsgrad: Låg

Arbetsinsats: Låg


Ingredienser

150 g smör
2 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3-6 äpplen
2 msk sirap
½ dl hackade nötter

Så här gör man

Rör smör och socker poröst. Rör i ägget och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker.

Smörj och bröa en rund form, eller klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen.

Skala äpplena och dela dem mitt itu. Ta bort kärnhuset och skär äpplena i skivor.

Lägg skivorna på degen och tryck lite försiktigt ner dem i degen.

Droppa sirapen över och strö på nötterna.

Grädda mitt i ugnen på 200°.

© 2020 Bakomaten. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång
Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.