Moster Ellens Äppelkaka

Den här äppelkakan rör man snabbt ihop och degen behöver bara tryckas ut i en form. 3-4 äpplen räcker, men man kan använda fler. Man kan också byta ut äpple mot rabarber eller något annat om man vill.

Svårighetsgrad: Låg

Arbetsinsats: Låg


Ingredienser

150 g smör
2 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3-6 äpplen
2 msk sirap
½ dl hackade nötter

Så här gör man

Rör smör och socker poröst. Rör i ägget och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker.

Smörj och bröa en rund form, eller klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen.

Skala äpplena och dela dem mitt itu. Ta bort kärnhuset och skär äpplena i skivor.

Lägg skivorna på degen och tryck lite försiktigt ner dem i degen.

Droppa sirapen över och strö på nötterna.

Grädda mitt i ugnen på 200°.

© 2020 Bakomaten. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång