Moster Ellens Äppelkaka
Den här äppelkakan rör man snabbt ihop och degen behöver bara tryckas ut i en form. 3-4 äpplen räcker, men man kan använda fler. Man kan också byta ut äpple mot rabarber eller något annat om man vill.

Svårighetsgrad: Låg
Arbetsinsats: Låg
Ingredienser
150 g smör
2 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3-6 äpplen
2 msk sirap
½ dl hackade nötter
Så här gör man
Rör smör och socker poröst. Rör i ägget och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker.
Smörj och bröa en rund form, eller klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen.
Skala äpplena och dela dem mitt itu. Ta bort kärnhuset och skär äpplena i skivor.
Lägg skivorna på degen och tryck lite försiktigt ner dem i degen.
Droppa sirapen över och strö på nötterna.
Grädda mitt i ugnen på 200°.