Nougat
Det finns lite olika typer av konfektyr som existerar eller har existerat under namnet nougat, t ex fransk nougat och krokant. Här kommer ett recept på tysk nougat, som är den nougat vi oftast stöter på i affären. Tyvärr innehåller modern nougat ofta palmolja, helt i onödan.
Nougat är inte svårt att göra själv, så skippa palmoljan och njut av nougat ändå!

Svårighetsgrad: Låg
Arbetsinsats: Låg
Ingredienser
250 g
hasselnötter, naturella
250 g florsocker
300 g mjölkchoklad, smält
Så här gör man
Sätt ugnen på 135°.
Sprid ut hasselnötterna på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen i 15-20 minuter. Håll uppsikt på nötterna så att de inte bränns.
Ta ut de rostade nötterna och svep in dem i en kökshandduk medan de fortfarande är varma. Låt vila i 5-10 minuter.
Gnugga nötterna i handduken för att ta bort skalen. Du kan behöva gnugga i flera omgångar, men om det skulle finnas små skalrester kvar på någon nöt så gör det inte så mycket.
Smält chokladen.
Lägg hasselnötterna i en mixer och mixa i några sekunder. Tillsätt florsockret och fortsätt mixa till en slät blandning. Blandningen kommer nu att vara ganska varm.
Tillsätt den smälta chokladen i omgångar och fortsätt mixa. Se upp så att blandningen inte blir för varm för då skär den sig!
Häll nougaten (ca en dryg halvliter) i valfri låda och förvara kallt.