Panerad spättafilé med remouladsås
Ytterligare en klassiker och fantastiskt gott.
Servera gärna som smørrebrød, kokt eller stekt potatis, eller pommes frites.

Svårighetsgrad: Medel
Arbetsinsats: Låg
Portioner: 4 st
Ingredienser:
8 st
spättafiléer
Mjöl
1 ägg
Panko (eller annat ströbröd)
Olja till stekning
Remouladsås:
1½ dl majonnäs
1 dl vispgrädde
½ dl hackad ättiksgurka
Så här gör man
Gör remouladen först. Vispa grädden. Hacka ättiksgurkan och blanda den med majonnäsen. Vänd därefter ner grädden i majonnäsblandningen.
Skölj och torka av spättafiléerna. Vispa upp ägget i en talrik. Lägg upp mjöl och panko (ströbröd) i varsin talrik. Man kan eventuellt vända filéerna i mjölk först om man vill. Därefter vändes filéerna i ordning i mjöl, ägg och panko.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek sedan filéerna på medelhög värme. Om du behöver hålla de stekta filéerna värma kan du lägga dem på ett ugnssäkert fat och ställa dem i ugnen på ca 100°.
Servera antingen på bröd eller med potatis eller pommes frites.