Panerad spättafilé med remouladsås

Ytterligare en klassiker och fantastiskt gott.
Servera gärna som smørrebrød, kokt eller stekt potatis, eller pommes frites.

Svårighetsgrad: Medel

Arbetsinsats: Låg


Portioner: 4 st

Ingredienser:

8 st spättafiléer
Mjöl
1 ägg
Panko (eller annat ströbröd)
Olja till stekning

Remouladsås:

1½ dl majonnäs
1 dl vispgrädde
½ dl hackad ättiksgurka


Så här gör man

Gör remouladen först. Vispa grädden. Hacka ättiksgurkan och blanda den med majonnäsen. Vänd därefter ner grädden i majonnäsblandningen.

Skölj och torka av spättafiléerna. Vispa upp ägget i en talrik. Lägg upp mjöl och panko (ströbröd) i varsin talrik. Man kan eventuellt vända filéerna i mjölk först om man vill. Därefter vändes filéerna i ordning i mjöl, ägg och panko.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek sedan filéerna på medelhög värme. Om du behöver hålla de stekta filéerna värma kan du lägga dem på ett ugnssäkert fat och ställa dem i ugnen på ca 100°.

Servera antingen på bröd eller med potatis eller pommes frites.

© 2020 Bakomaten. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång