Rödkål och stekt ankbröst
Rödkålen är vanligen en julrätt, men går alldeles utmärkt att äta när man känner för det. Rödkål går väldigt bra ihop med anka, både stekt och konfiterad.

Svårighetsgrad: Låg
Arbetsinsats: Medel
Portioner: 4 st (rödkålen räcker till fler)
Ingredienser:
Rödkål
1 stort rödkålshuvud
4-5 äpplen
150 g smör
Salt
1 dl rödbetsspad
2 msk socker
2 msk senap
1 dl svartvinbärssaft
Vitpeppar
Ankbröst
600-800 g ankbröst
Salt och peppar
Rödkål
Skär kålen fint. Skala och skär äpplena och lägg tillsammans med kål och smör i en stor kastrull. Salta. Låt koka sakta i ca 2 timmar.
Tillsätt då och då rödbetsspad, socker, senap, saft och vitpeppar.
Koka ytterligare ca 30 minuter. Låt svalna och frys.
När du ska servera: Värm i stekpanna och smaka av med ytterligare senap eller andra kryddor.
Ankbröst
Snitta skinnet på brösten. Salta och peppra.

Stek ankbrösten med skinnsidan ner i torr panna på låg värme. Det är viktigt att steka ur allt fett. När allt fett är urstekt, vänd brösten och stek på andra sidan tills de fått fin färg. Stick in en stektermometer. När köttet är 62-65 grader är det färdigt.

Skiva ankbrösten och servera med rödkålen. Smaklig måltid!
