Rödkål och stekt ankbröst

Rödkålen är vanligen en julrätt, men går alldeles utmärkt att äta när man känner för det. Rödkål går väldigt bra ihop med anka, både stekt och konfiterad.

Svårighetsgrad: Låg

Arbetsinsats: Medel


Portioner: 4 st (rödkålen räcker till fler)

Ingredienser:

Rödkål

1 stort rödkålshuvud
4-5 äpplen
150 g smör
Salt
1 dl rödbetsspad
2 msk socker
2 msk senap
1 dl svartvinbärssaft
Vitpeppar

Ankbröst

600-800 g ankbröst
Salt och peppar


Rödkål

Skär kålen fint. Skala och skär äpplena och lägg tillsammans med kål och smör i en stor kastrull. Salta. Låt koka sakta i ca 2 timmar.

Tillsätt då och då rödbetsspad, socker, senap, saft och vitpeppar.

Koka ytterligare ca 30 minuter. Låt svalna och frys.

När du ska servera: Värm i stekpanna och smaka av med ytterligare senap eller andra kryddor.

Ankbröst

Snitta skinnet på brösten. Salta och peppra.

Stek ankbrösten med skinnsidan ner i torr panna på låg värme. Det är viktigt att steka ur allt fett. När allt fett är urstekt, vänd brösten och stek på andra sidan tills de fått fin färg. Stick in en stektermometer. När köttet är 62-65 grader är det färdigt.

Skiva ankbrösten och servera med rödkålen. Smaklig måltid!

© 2020 Bakomaten. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång
Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.