Rökt ankbröst
Kan serveras till eller med en rad olika tillbehör, t ex sallad eller en god risotto.

Svårighetsgrad: Låg
Arbetsinsats: Låg
Portioner: Beroende på antal ankbröst. Räkna med något mindre än ett bröst per person.
Ingredienser
Ankbröst
Salt och peppar
Så här gör man
Förbered röken, alternativt en röklåda för grill. Du kan med fördel röka brösten direkt efter du har grillat något annat så länge du fortfarande har glöd.
Skär ett rutmönster i skinnet med en vass kniv.
Stek ankbrösten på skinnsidan på låg eller medelvärme tills allt fett på skinnsidan är urstekt. Vänd eventuellt på brösten och stek de kort på köttsidan så att de får färg. Krydda med salt och peppar.
Tänd röken eller placera röklådan i en grill förberedd för indirekt grillning. Lägg in ankbrösten och lägg på locket. Rök i ca 10 minuter. Om du vill ha en mer intensiv röksmak kan du röka brösten längre, ca 30 minuter.
Låt eventuellt brösten gå färdigt i ugn.
Skiva och servera till en sallad, risotto eller något annat gott!