Shepherd's Pie
Klassisk brittisk husmanskost med lika många recept som det finns husmödrar.

Svårighetsgrad: Låg
Arbetsinsats: Låg
Ingredienser
Mos
6 stora potatisar
1 tsk salt
1 dl matgrädde
4 msk smör
1 uppvispat ägg
Fyllning
500 g lammfärs
1 gul lök, hackad
2-4 morötter, hackade
Smör till stekning
2 msk tomatpuré
2 msk oxfond
1 tsk Worcestershiresås
Gör såhär
Sätt ugnen på 200°.
Skala och tärna potatisen. Lägg den i en gryta med saltet och fyll på med vatten så att det potatisen. Koka upp och låt koka ca 10 minuter.
Under tiden steker du lammfärs, lök och morötter. Finfördela färsen med en gaffel. Tillsätt tomatpuré, fond och worcestershiresås. Smaka av med salt och peppar.
Lägg färsen i en ugnsfast form.
Häll av vattnet från potatisen och mosa den med smör. Blanda i grädden och rör ner det uppvispade ägget.
Täck färsen med moset, strö över lite riven ost och grädda tills det fått fin färg, ca 20-30 minuter.
Servera med sallad.