Tarteletter med bär

Efter önskemål från min faster.

Svårighetsgrad: Låg

Arbetsinsats: Låg med maskin eller elvisp, medel utan


Portioner: 6 st

Ingredienser

Mördeg

200 g smör
100 g (1 ¼ dl) strösocker
5 dl (300 g) vetemjöl

Fyllning

12 msk Lemon Curd
ca 225 g bär, t ex hallon och blåbär

Gelé

2 blad gelatin
1 dl hett vatten
½ dl koncentrerad äppeljuice eller äppelmust


Mördeg

Rör smör och socker ljust och poröst i antingen en köksmaskin, med elvisp eller för hand.

Tillsätt mjölet uppmätt i halvlitersmått. Blanda i mjölet och rör tills mjölet blandats in i degen, men inte längre. Om degen känns för mjuk kan du linda in den i plastfolie och lägga i kylen i några timmar, alternativt frysen i högst 30 min.

Sätt ugnen på 200°.

Tryck ut degen i 6 stycken tartelettformar (små pajformar, ca 10-13 cm i diameter). Se till att degen är ordentligt upptryckt mot kanterna. Nagga (stick hål i degen) med en gaffel.

Grädda i 10 minuter eller tills kanterna på tarteletterna har fått en fin ljusbrun färg. Låt svalna.

Fyllning

Bred ca 2 msk lemon curd på varje botten. Placera därefter bären på curden på valfritt sätt.

Gelé

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 min. Blanda hett vatten och äppeljuice. Lägg i gelatinet och låt det lösas upp. Låt gelén halvstelna i kyl i ca 30 min.

Skeda gelen över bären på tarteletterna och låt stelna helt i kyl i minst 1 timme.

© 2020 Bakomaten. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång
Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.